Villa Pardoes

Soms worden heel leuke dingen overschaduwd door een dreigend donderwolkje… Dit keer was dat wolkje een klein jongetje met een schattig gezichtje: onze knuffelbeer. We mochten naar Villa Pardoes. Fantastisch nieuws, maar ons knulletje heeft het zo moeilijk…

We vertrokken met dubbele gevoelens. Blij en dankbaar om de unieke ervaring waar onze wijsneus en ons superheldje ongetwijfeld heel erg van zouden genieten, doodsbenauwd dat wijzelf en ons knuffelbeertje nog meer stress zouden hebben dan thuis.

Toegegeven, het was met momenten behoorlijk pittig. Wanneer mensen iets liefs zeggen, naar hem kijken of zelfs gewoon ons pad kruisen, valt knuffelbeertje aan. Klein of groot, het maakt hem niet uit, iedereen moet er aan geloven! Het lijkt alsof hij geen mensen ziet, maar afschuwelijke monsters die hem kwaad willen doen. Bijgevolg zijn wij geen moment gerust en wordt sociaal contact ook voor ons quasi onmogelijk.

Berusten in het feit dat het “anders” is, is de beste strategie. We namen hem bij de hand en maakten er het beste van. En ondanks dat dreigende wolkje, hebben we ontzettend hard genoten. We kwamen terecht in een prachtig huisje met alles erop en eraan en werden heel hard verwend.

Onze wijsneus had de tijd van zijn leven. Hij speelde met vriendjes, genoot van de vrijheid om te doen wat hij wou en de leuke activiteiten.

Ons superheldje kon ontspannen in de snoezelkamer en in het bubbelparadijs. Ook tijdens de tripjes naar de Efteling had hij dolle pret. Het was fantastisch dat er ook een activiteit was voorzien die helemaal bij hem paste: huifbedrijden! Tijdens geen enkele eerdere reis zagen wij zo’n alert en vrolijk kindje.

En ja, ook dat donderwolkje had tussen de onweersbuitjes door een heerlijke tijd, op zijn eigen manier. De Efteling is nog steeds zijn favoriete attractiepark, zo bleek. Het constante bezig zijn, zorgde voor afleiding. Hij lachte en maakte plezier. En ook al slorpte hij ons behoorlijk op, de stress die hij en wij thuis ervaren, tussen de vier muren, is duizend maal erger… 

Onze vakantie zit er op. Zin om naar huis te vertrekken hebben we niet. Dat is het mooiste bewijs van hoe fijn het is geweest. We nemen een heleboel mooie herinneringen mee in onze koffer.

Dankuwel lieve mensen van Villa Pardoes! Jullie verrichten wonderen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s